Deze site heeft geen commerciële banden met Shabbies Amsterdam. De officiële website vindt u op http://www.bretoniere.nl/shabbies-amsterdam.

 
  • Shabbies 1
  • Shabbies 2
  • Shabbies 3
1 2 3

 
Nov 13:

Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen?

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van schoenen? Het is namelijk erg belangrijk niet te lang te blijven doorlopen op oude schoenen aangezien deze natuurlijk ook slijten. We zullen hier vandaag een aantal tips uit de doeken doen waardoor je altijd de juiste schoenen zult kopen.

- Wanneer moet je de schoenen passen? Het beste moment van de dag om schoenen te passen is wat later in de middag of avond. Dit komt doordat voeten bij de meeste mensen ’s middags dikker zijn dan vroeg in de ochtend. Om dus een te krappe schoen te voorkomen pas je het beste de schoen later op de dag.

- Vering van de schoen. Heel belangrijk is de veerkracht van de schoen, de binnenzool moet ook niet te stug zijn. Veerkracht zal dus bijdragen aan een comfortabele schoen die schokken opvangt tijdens het lopen. Vooral bij harde oppervlakken is dit belangrijk.

- Koop een schoen niet te breed, maar ook niet te smal. Vaak zijn smalle puntige schoenen erg mooi, maar je levert hier vaak in op comfort. Dit kan voor sommige mensen zwaarder wegen, maar aangeraden wordt om een schoen altijd met de juiste breedte te kopen. Op die manier kan de voet niet gaan schuiven wat namelijk vervelende blaren kan veroorzaken.

- De juiste maat schoenen. Heel belangrijk is het om de juiste maat schoenen te kopen. Veel mensen lopen onnodig op te kleine schoenen, het is namelijk zo dat naarmate u ouder wordt de schoenmaat mee verandert. Tevens wordt de schoenmaat kleiner naarmate het lichaamsgewicht afneemt. Dus nadat u flink wat kilo’s bent afgevallen zullen uw schoenen vaak ook te groot zijn geworden!

- Passen van schoenen is erg belangrijk, en even de schoen aandoen en weer uit is niet voldoende om zeker te weten dat hij goed past. Het is belangrijk even een rondje te lopen op de schoen, vaak merk je dan dat het toch net niet helemaal goed past.

- Voor kinderen is de schoenmaat ook erg belangrijk en het passen dus ook. Voeten die nog niet volgroeid zijn zullen vaak niet direct pijnklachten geven bij schoenen die niet passen. Het probleem hier is dat dit op de lange termijn de voeten dus scheef of verkeerd kunnen groeien. Let hier dus op!


Meer artikelen
Sep 12:

Shabbies & Styling

Authenticiteit! Dat is het hetgene waar Shabbies dit jaar helemaal voor staat. Vertrouwde belijningen en uiteraard de schacht zijn uiteraard terug. Dit is wat de modellen van Shabbies zo herkenbaar maakt. Nieuwe aspecten die we terugzien zijn onder andere smalle enkellaarsjes en daarnaast ook meer elastiek inzetten.
Wat betreft kleur zien we veel aards; dus zwart,taupeprinten en uiteraard bruin. Apart is om te zien dat we ook geel en rood terug zien in de nieuwe collectie. Als we kijken naar de materialen zien we hier enkele lichte tinten in terug komen, maar daarnaast ook robuust en vooral stevig. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld vintage goud of gewassen leer.


Meer artikelen
Sep 10:

Populairiteit van Shabbies


Tijdloos en elegant, zou kunnen we de nieuwe modellen van Shabbies wel noemen. Uiteraard is het altijd interessant om te weten waar deze modellen vervolgens goedkoop of voordelig te koop zijn.


Diverse modellen


Natuurlijke en hoogwaardige materialen dat is waar de laarzen van Shabbies voor staan. Tijdens de koude winter is het natuurlijk van belang dat de schoenen je voeten lekker warm houden. Maar mocht je de schoenen in de zomer dragen dan wil je uiteraard dat je voeten koel blijven. Dit zijn belangrijke eigenschappen waar de modellen van Shabbies aan voldoen. Hierdoor kun je de schoenen het hele jaar door gewoon dragen.


Echter hangt er wel een prijskaartje aan deze kwaliteitsschoenen. Interessant is daarom om de sale periode in de gaten te houden. Je kunt dan al gauw 30-40 procent korting krijgen op meeste modellen. Nadeel hiervan is dat je uiteraard niet weet of je maat nog wel op voorraad is zodra je wacht totdat je de schoenen in de sale periode wil kopen.


Het combineren van je Shabbies met je kleding
Tijdens de koude winterperiode kun je Shabbies uiteraard prima dragen onder een basic outfit met eventueel zelfs een blazer of dikke trui. In de zomer zou je deze schoenen bijvoorbeeld kunnen dragen onder een zomerjurkje gecombineerd met een leuk topje. Doordat de schoenen erg stevig zijn kun je deze schoenen ook perfect dragen naar een festival. Doordat Shabbies te koop zijn in diverse neutrale kleuren kun je Shabbies schoenen bijna met iedere outfit combineren. Helemaal perfect dus.Het ontwerp
De Nederlandse ontwerper Fred de la Bretoniere is verantwoordelijk voor het ontwerp en design van de Shabbies schoen. Fred is natuurlijk vooral bekend van zijn eigen schoenen en tassen. Al in 1971 opende hij zijn eerste schoenenwinkel welke was gevestigd in Amsterdam. Daarna volgde al snel de eerste prijs die hij kreeg voor de beste tassen en schoenenontwerper van Nederland. Tegenwoordig kunnen we deze schoenen en tassen ook buiten Nederland vinden. De belangrijkste eigenschapen van Bretoniere zijn toch wel zijn creativiteit en vakmanschap. De modellen zijn vaak tijdloos waardoor je erg lang kunt genieten van je schoenen.
Meer artikelen
Sep 10:

Shabbies & Fretons Collectie


De nieuwe winter & herstcollectie is inmiddels verkrijgbaar in de online shops. De nieuwe modellen van Shabbies hebben een degelijke uitstraling, terwijl de Fretons modellen meer een urban en cusual look hebben gekregen.
Vernieuwingen in de Shabbies collectie

Een aantal vernieuwingen zijn doorgevoerd in de nieuwe collectie zoals:

-Het inzetten van Elastiek

-Enkellaarsjes in een smalle uitvoering

-Een nieuw type zool.De nieuwe rubberen zool krijgt er een tussenrand van leer bij. Het gaat hier dan om een nieuwe rubberen zool uitgevoerd met een hoge hak. Tevens is er een nieuw type zool welke een hak krijgt van 6cm en
geinspireerd op de klassieke shabbies modellen. Dit model kan worden gezien als stijlvol en heeft een lederen gestikte rand en is uitgevoerd in zwart. Kenmerkend voor Shabbies zijn de wijde schacht modellen. Echter is er dit seizoen ook een smalle serie bijgekomen waarbij de schoen smal aansluit en voorzien is van elastiek of een rits.


Inspiratiebronnen voor de tassen lijn

Erg appart is dat de gereedschapskoffer een inspiratie vormde voor de nieuwe tassenlijn. Stoere werkkoffers zijn gerestyled door het merk Shabbies en hebben zo een fashionable uitstraling gekregen. Erg leuk is dat de cross shoulder tas een nieuwe opvolger heeft gekregen. Andere accessoires welke zijn vernieuwd zijn onder andere riemen welke nu een D-vormige sluiting hebben gekregen.Nieuwe Fretons


Het eerste model van Fretons blijft deze winter in de collectie. Dit was het model met de twee strepekn aan de zijkant van de schoen. Tevens komt er een hoog model bij waarbij het mogelijk is om de bovenkant om te slaan.
Voor de mannen zijn er nu lagere modellen sneakers bijgekomen in diverse uitvoeringen zoals desert en basketbal.
Ben je toch op zoek naar iets aparters? Er zijn nu ook modellen in luipaardprint en verkrijgbaar in diverse lakkleurige varianten. Wat betreft materialen zijn er diverse wol soorten toegevoegd zoals curly wool en daarnaast ook vervilt wool. Vanzelfsprekend is alles erg warm en is alles 100% natuurlijk. Erg fijn is het feit dat er een nieuwe hoge zool is ontwikkeld welk extra grip geeft tijdens de koude winter periode.Meer artikelen
Sep 10:

Shabbies - Nieuwe collectie 2013

Herkenbaar van model dat zijn de laarzen van Shabbies zeker te weten. De afgelopen jaren zijn deze modellen alleen maar in populariteit toegenomen.
Echte fans willen natuurlijk het nieuwste model in de nieuwste kleur graag hebben. In de nieuwe collectie vinden we modellen zoals Utah en Sioux. Verkrijgbaar in diverse kleuren zoals roze,creme en cognac. Leuke namen die ze daarvoor hebben bedacht zijn oa Cyprise, Fanga en Camoscio.


Vanaf het begin dat Shabbies is opgezet is het een Nederlands merk waar we trots op kunnen zijn. De basis voor het ontwerp van deze schoenen werd gelegd voor ontwerper Fred de la Bretoniere. Fred heeft de filosofie dat de schoenen je steeds dierbaarder worden zodra je de schoenen langer draagt. Vervolgens moeten ze dus alleen maar beter gaan vormen naar je voeten toe.Winter 2013


De collectie van Shabbies bestaat uit een brede collectie zoals lage laarsjes, enkellaarsjes,boots en zelfs laarzen die tot over de knie gaan.
Het mooie van deze collectie is dat deze verkrijgbaar is in diverse kleuren. De schoenen zijn vooral te herkennen aan de mooie kwaliteit en de originele uitstraling van deze schoenen. Bezoek direct onze site voor het complete aanbod van de nieuwe collectie.
Meer artikelen